همانطور که می دانید هرچه شکلات مغزدار آناتا تیرهتر باشد، فلاونوئیدها و فلاوانولهای بیشتری در آن وجود دارد، و این توضیح میدهد که چرا اکثر مطالعات شکلات از شکلات تلخ به جای شیر یا سفید به دلیل مزایای سلامتی آن استقبال کردهاند.
دانه های کاکائو همچنین حاوی دوپامین، فنیل اتیل آمین و سروتونین هستند که همگی ترکیباتی هستند که برای تقویت خلق و خو و تقویت احساس خوب شناخته شده اند.
بنابراین اگر ماده اصلی شکلات پر از ترکیبات سالم است، چرا نباید آن را در سطل بخوریم؟
به زبان ساده، اثرات منفی شکلات بر سلامتی در درجه اول ناشی از مواد اضافی است که در طی فرآیند تولید تجاری به آن اضافه می شود. شکر، خامه پرچرب و شیر تنها بخشی از این مواد هستند و مقداری که به آن اضافه می شود کم نیست.
یک تخته استاندارد 43 گرمی شکلات شیری هرشی حاوی 13 گرم چربی، 24 گرم شکر و 210 کالری است. خوردن این محصول در مقادیر زیاد می تواند منجر به افزایش وزن شود و اضافه وزن می تواند خطر ابتلا به مشکلات متعدد سلامتی از جمله فشار خون بالا، دیابت و بیماری های قلبی را افزایش دهد.
شکلات به دلیل محتوای قند بالایی که دارد، در صورت مصرف زیاد ممکن است خطر مشکلات دندانی – از جمله بیماری لثه و حفره ها – را افزایش دهد.
با این حال، محققان با اشاره به مطالعه قلب، ادعا میکنند که شرکتکنندگانی که تا 100 گرم شکلات در روز مصرف میکنند در معرض خطر کمتری برای سکته مغزی و بیماری قلبی قرار دارند. این مقدار معادل بیش از دو تکه شکلات شیری هرشی در روز است که میزان مصرف قند توصیه شده روزانه 25 گرم برای زنان و 37.5 گرم برای مردان را برای فرد بسیار بالاتر می برد.
آیا خوردن این مقدار شکلات در روز واقعا برای سلامتی ما مفید است؟ یا این مطالعه و بسیاری از موارد مشابه آن اغراق شده است؟
آیا ما تسلیم هیاهوی رسانه ها شده ایم؟
با نگاه دقیق تر به نتایج مطالعه قلب، متوسط مصرف روزانه شکلات تقریباً 158000 شرکت کننده مورد مطالعه 7 گرم بود، در حالی که فقط برخی از شرکت کنندگان روزانه 100 گرم شکلات مصرف می کردند.
با این حال، محققان ادعا می کنند که مصرف بیشتر شکلات – تا 100 گرم در روز – با کاهش بیشتر بیماری قلبی و خطر سکته مرتبط است. اما باید توجه داشت که اکثر این شرکتکنندگان جوانتر با شاخص توده بدنی (BMI) و فشار خون پایینتر بودند و کمتر به دیابت مبتلا بودند.
بسیاری از مطالعات مرتبط با شکلات با فواید سلامتی بد انجام شده اند، اما بسیاری از خبرگزاری ها به گزارش یافته های خود ادامه می دهند.
ساینس مدیا سنتر یک سازمان دیده بان رسانه مستقر در بریتانیا، می گوید: «مشکل است که بفهمیم این خطر کمتر ناشی از شکلات است یا آن عوامل دیگر.
نویسندگان سعی کردهاند تا آنجا که ممکن است این موارد را توضیح دهند، اما ماهیت مطالعه به این معنی است که انجام آن بهطور کامل امکانپذیر نیست. بنابراین، ممکن است اثر محافظتی به دلیل چیز دیگری باشد – نه شکلات.