کدو تنبل یک ماده چند منظوره شناخته شده در رژیم غذایی است که سرشار از مواد مغذی است و در سال های گذشته چشم اندازهای جدیدی را به روی دانشمندان گشوده است.
تخمه کدو مرمری خام تنبل شامل گوشت، دانه و پوست منبع غنی از متابولیت های اولیه و ثانویه از جمله پروتئین ها، کربوهیدرات ها، اسیدهای چرب تک غیراشباع، اسیدهای چرب چند غیر اشباع، کاروتنوئیدها، توکوفرول ها، تریپتوفان، بسیاری دیگر است.
مواد شیمیایی گیاهی این کوهنورد به طور سنتی در بسیاری از کشورها مانند اتریش، مجارستان، مکزیک، اسلوونی، چین، اسپانیا و چندین کشور آسیایی و آفریقایی به عنوان یک غذای کاربردی استفاده می شود و خواص امیدوار کننده ای برای سلامتی دارد.
سایر فواید کدو تنبل مانند بهبود اسپرم زایی، بهبود زخم، خواص ضد میکروبی، ضد التهابی، آنتی اکسیدانی، ضد زخم و درمان هیپرپلازی خوش خیم پروستات نیز توسط محققان تایید شده است.
برای تحویل بهتر دارو، نانوامولسیونها و نیوزومهای ساخته شده از دانههای کدو تنبل نیز به عنوان ابزاری امیدوارکننده برای سلامتی گزارش شدهاند، اما تحقیقات بیشتری در این زمینه هنوز مورد نیاز است.
این بررسی عمدتاً بر گردآوری و خلاصه کردن مرتبطترین مقالات برای برجسته کردن ارزش غذایی، پتانسیل فیتوشیمیایی و مزایای درمانی کدو تنبل متمرکز است.
محصولات حاصل از منابع طبیعی برای قرن ها به عنوان غذاهای کاربردی و مغذی مورد استفاده قرار گرفته اند در طول سال های گذشته، دانشمندان بر روی درک اثرات سطح مولکولی مواد مغذی مختلف بر روی چندین بیماری مزمن و کشنده کار کرده اند.
افراد می توانند به دلیل طیف گسترده ای از مواد مغذی که حالت طبیعی چندین ژن را در سطح مولکولی تغییر می دهند، با تغییرات آب و هوایی و زیستگاه متفاوت سازگار شوند.
به عبارت دیگر، تغییرات مولکولی ناشی از مواد مغذی است با در نظر گرفتن این موضوع، محققان درگیر پیشگیری و درمان بیماری ها با استفاده از غذا مربوطه به جای دارو هستند. علاوه بر این، مطالعات نشان داده اند که تغذیه سالم یک روش معقول و اقتصادی برای درمان بیماری ها است.